To
Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών “ΜΑΓΓΙΡΙ”, πιστό στην παράδοση, δημιουργήθηκε
για να σας προσφέρει αγνά και ποιοτικά ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά και
χρωστικές προσμίξεις, ζυμωμένα με φρέσκα αυγά και φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα από
τοπικούς παραγωγούς. Στόχος μας είναι προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία και για
το λόγο αυτό τα ζυμαρικά μας αφυδατώνονται πολλές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία κι
έτσι δεν αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους.
Μια προσπάθεια για να μάθουμε στη νέα
γενιά τα παραδοσιακά ζυμαρικά του τόπου μας και να ξυπνήσουμε γευστικές
αναμνήσεις στους μεγαλύτερους.
Παράλληλα με τις
παραδοσιακές γεύσεις όπως είναι οι:
- χυλοπίτες,
- χυλοπίτες ολικής άλεσης,
- στριφτάρια,
- κριθαράκι,
- χυλοπιτάκι,
- τραχανάς,
- βίδες
- και ξινόχοντρος
τις εξελίξαμε και σε ποιο ιδιαίτερες όπως:
- χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς,
- χυλοπίτες με χαρουπάλευρο,
- βίδες με κουρκουμά,
- βίδες με βασιλικό και σκόρδο,
- βίδες με δίκκοκο σιτάρι,
- βίδες με λαχανικά,
- βίδες με ανθότυρο,
- κριθαράκι ολικής άλεσης,
- κριθαράκι λαχανικών
- και στριφτάρι με εκχύλισμα κρητικών βοτάνων.
Το Μαγγίρι ήταν το όνομα
ενός παλιoού κρητικού ζυμαρικού που μαγειρευόταν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Το
μισό βραστό, το άλλο μισό τηγανητό και μετά όλο μαζί ανακατεμένο στο ζωμό του
πρώτου. Σερβιριζόταν σαν πηχτή σούπα με μπόλικο τυρί από πάνω.
Διαβάστε μία σχετική μαντινάδα:
Γενιές πολλές μεγάλωσε στην Κρήτη το
Μαγγίρι
ζυμαρικών παράδοση που ο
χρόνος δεν τη φθείρει.